Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σκακιστική συνάντηση παιδιών του συλλόγου μας με παιδιά από τη σχολή Πετροσιάν της μόσχας



Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αμάρυνθο μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σκακιστική συνάντηση. 24 παιδιά ηλικίας 8-12 της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών και της Σχολής Πετροσιάν της Μόσχας συναντήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου για να παίξουν και να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα σε μία φιλική διοργάνωση μεταξύ των δύο ομίλων.


 Οι μικροί σκακιστές από τη Μόσχα βρίσκονταν στην Αμάρυνθο για διακοπές μαζί με τον προπονητή τους τον κ. Σεργκέϊ Ζαγκρεμπέλνι, Γκράν μαίτρ στο σκάκι. Ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα μεταξύ των ομάδων και νικήτρια αναδείχθηκε η Σχολή Πετροσιάν. Ήταν μία σπουδαία εμπειρία για τους μικρούς σκακιστές της Ευβοϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν συνομήλικους σκακιστές μίας χώρας με τόσο μεγάλη παράδοση στο σκάκι.
Επιπλέον, η Ε.Ε.Σ με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε σκακιστικούς αγώνες σε διάφορα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Ήταν μια ευκαιρία για τους μικρούς σκακιστές, να διασκεδάσουν, αλλά και να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έγιναν αγώνες στα εξής σχολεία: 25ο Χαλκίδας., 21ο Χαλκίδας, 3ο Βασιλικού, 1ο Βασιλικού, Αφρατίου, Ν. Λαμψάκου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Φροντιστών Ξένων Γλωσσών Ευβοίας, στο childrensday που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Sabbia.
Τέλος,  τη χρονιά που μας πέρασε η Ε.Ε. Σ. συμμετείχε στο διασυλλογικό κύπελλο Αττικής «Σπύρος Μπίκος» (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012), στο ομαδικό κύπελλο Αττικής φιλίας 2013 «Νίκος Στρόφαλης» (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2013, 9η θέση στους 33), και στο κύπελλο Αττικής «Αλεκπέρ Σαχταχτίνσκι» (Μάρτιος – Απρίλιος 2013, 5η θέση στους 16).