Προπονητής Συλλόγου

Προπονητής Μπαλόκας Δημήτριος
FIDE Instuctor ΕΔΩ
Τηλ:6987437606
e-mail:dim.balok@hotmail.com
  
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών 2012 Plovdiv,Bulgaria
 Ο Δημήτριος Μπαλόκας είναι ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές και προπονητές της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με καταγωγή από την Θήβα.
 Αυτό το διάστημα έχει 2219 διεθνές έλο, κατέχει τον τίτλο του εκπαιδευτή (F.I.) από την παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία (FIDE). Ο συγκεκριμένος τίτλος δίνεται ύστερα από σειρά μαθημάτων που διοργανώνει η ίδια η FIDE σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα μαθήματα τα παρακολουθούν κορυφαίοι σκακιστές και σκακίστριες, διαιτητές, παράγοντες και ήδη υπάρχοντες προπονητές.

Στα μαθήματα δίδαξε ο senior trainer (κορυφαίος τίτλος προπονητή της FIDE): GM Στράτος Γρίβας και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας.


Τα μαθήματα χωρίζονταν σε ενότητες που αφορούσαν:

  • Παιδαγωγικές οδηγίες για τη σωστή διδασκαλία σε παιδιά.
  • Αναφορά στο πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα κορίτσια-γυναικείο φύλο,λόγω της διαφορετικής ψυχοσύνθεσης χρειάζονται άλλη εκπαιδευτική προσέγγιση.
  • Ιδιαίτερη αναφορά στην σκακιστική ιστορία και κουλτούρα.
  • Αναφορά για το πως ένα παιδί θα περάσει από το αρχάριο στάδιο σε προχωρημένο επίπεδο ή επίπεδο πρωταθλητισμού.
  • Μεθόδους για το πως πρέπει να γίνεται η εκπαίδευση σε προχωρημένο επίπεδο, ανάλογα με το θέμα του μαθήματος.
  • Ανοίγματα, Μέσον, Φινάλε, σκακιστικές αρχές, ανάλυση παρτίδων, τρόπος σκέψης, συμπεριφορά σκακιστών πάνω και κατά τη διάρκεια μιας παρτίδας-τουρνουά, δημιουργία ρεπερτορίου για παίχτες που θέλουν να ασχοληθούν πιο εντατικά, και άλλα προχωρημένα θέματα.

 Ο Δημήτριος Μπαλόκας με τον τίτλο του εκπαιδευτή (Fide Instructor) είναι πιστοποιημένος στην εκμάθηση του σκακιού σε αρχάριους, προχωρημένους αλλά και σε άτομα που έχουν ως σκοπό τον πρωταθλητισμό. Να σημειώσουμε, ότι οι απόφοιτοι εφοδιάστηκαν με εκπαιδευτικό-προπονητικό υλικό και πως η FIDE θα προμηθεύει τους πτυχιούχους προπονητές της με υλικό σε ετήσια βάση, για να διευκολύνει στο έργο τους και να είναι πάντα ενημερωμένοι.

 Τέλος να πούμε ότι ο Δημήτριος Μπαλόκας παραδίδει μαθήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, αλλά και σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο εκτός περιοχής.

Για να δείτε το πλήρες βιογραφικό πατήστε ΕΔΩ