Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Παρτίδες από το εσωτερικό μας πρωτάθλημα

Σκακιστικό blog χωρίς παρτίδες είναι σα να πίνεις ούζο ξεροσφύρι γι'αυτό είπα ν'αρχίσουμε να σερβίρουμε και κανένα μεζέ εδώ μέσα.
Λόγω της δοκιμαστικής φύσης αυτής της πρώτης ανάρτησης ποστάρω με ελάχιστο σχολιασμό δύο παρτίδες μου από το εσωτερικό μας πρωτάθλημα (μια νίκη και μια ήττα για να μη λέτε) και αναμένω και δικές σας παρτίδες σε επόμενες αναρτήσεις για μεγαλύτερη ποικιλία σε μεζέδες.

2 σχόλια:

Αλπο είπε...

Στην παρτίδα σου με τον Βασιλείου, με μια γρήγορη ματιά που έριξα, στην 16. …Πζ-γ8 ήταν λάθος. Για μένα έπρεπε αφού σταθεροποίησες την άμυνα σου και φαίνετε ότι ο λευκός πάει για επίθεση στο Βασιλιά σου ( το ε5 να φύγει ο Ιζ6 ήταν στανταράκι), να αρχίσεις αντι-παιχνίδι άμεσα στην πτέρυγα της Βασίλισσας.

Εκεί έχεις μπόλικο χώρο, εγώ θα έπαιζα είτε το α5 – β4 με απειλεί το γ3, είτε το άμεσο γ5 με σκοπό να οδηγήσω την παρτίδα αλλού. Μετά από δύο κινήσεις σου (16. …Πζ-γ8 και 17. …Βδ8), ουσιαστικά ουδέτερες για τον λευκό, πέρασες σε άμυνα διαρκείας.

Unknown είπε...

Το Πζγ8 ήταν για να δώσω χώρο στον ίππο να μανουβράρει.Φυσικά έβλεπα ότι θα'παιζε ε5 και ήθελα ίππο στο η6 με προοπτική για ζ4 και δ3 για να πιέσω απο εκεί.Δε θυμάμαι τι φοβήθηκα και τον άφησα τελικά στο ζ4 για να παίξω το χαζό 22...θ5