Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Blitz 2015

Στο Βερολίνο 13-14 Οκτωβρίου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα blitz 2015, με την παρουσία κορυφαίων σκακιστών από όλον τον κόσμο, αλλά και με διπλή ελληνική συμμετοχή, των Grant Maitr, GM Στέλιου Χαλκιά και GM Αντώνη Παυλίδη. 

Νικητής ανακυρήχθηκε ο GM Grischuk Alexander, ρωσικής καταγωγής, με 15,5 πόντους σε 21 παρτίδες. Στην 2η θέση τερμάτισε ο γάλλος Vachier-Lagrave Maxime με 15 πόντους σε 21 παρτίδες και 3ος ο ρώσος και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Vladimir Kramnik με επίσης 15 πόντους σε 21 παρτίδες. 

Από ελληνικής πλευράς εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντώνης Παυλίδης με 11 πόντους σε 20 παρτίδες, κερδίζοντας 88 μονάδες Elo blitz. Πιστεύουμε πως θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη συγκομοιδή πόντων, σύμφωνα με το σκάκι που έπαιξε. Ο Στέλιος Χαλκιάς τέλειωσε το τουρνουά με 9,5 πόντους σε 20 παρτίδες. 

Συγχαρητήρια και στους δύο Έλληνες για αυτή την προσπάθειά τους, καθώς αγώνιστηκαν με την ταλαιπωρία του φετινού Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ελλάδος Α' Εθνικής που τελείωσε μία μέρα πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα blitz. Επίσης να αναφέρουμε πως δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθούν στον πρώτο γύρο, καθώς έφθασαν στο Βερολίνο λίγο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου. 

Αναλυτικά αποτελέσματα αλλά και την τελική βαθμολογία μπορείτε να βρείτε εδώ: 
Οι παρτίδες του τουρνουά : http://www.chessbomb.com/arena/2015-wbcc

Δεξιά στην φωτό σε πρώτο πλάνο, ο GM Αντώνης Παυλίδης αντιμετωπίζοτας τον GM Vladimir Akopian.

Δεν υπάρχουν σχόλια: