Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017


Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός φίλος και επίτιμος πρόεδρος του σωματείου μας , Γιαμαρέλλος Νικόλαος.



                                                                

Ο εκλιπών υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών. Τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια συμμετείχε στο Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και αργότερα έγινε μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου αυτής.       
   Ως ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες σκακιστές της γενιάς του , συμμετείχε στους τελικούς του πρωταθλήματος Ελλάδος τα έτη 1974,1975.
Αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα το  1975   στο κύπελλο Εθνών στο Ισραήλ.
                Επί σειρά ετών αγωνίστηκε στην 1η σκακιέρα της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών στα διασυλλογικά πρωταθλήματα και κύπελλα και μάλιστα κατά τα έτη 1980, 1983  που το σωματείο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.





Το πάθος του για το άθλημα ήταν η κινητήριος δύναμη για να εργαστεί για την προώθηση και διάδοση του σκακιού στην Εύβοια. Έτσι με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος Χαλκιδέων καθιέρωσε το πρόγραμμα  «Σκάκι στα σχολεία».
 Στα  Σχολικά Πρωταθλήματα που ακολούθησαν μετέδωσε την αγάπη του για το σκάκι σε πολλούς μαθητές.
Επίσης διοργάνωσε 5 διεθνή τουρνουά στην Χαλκίδα με συμμετοχή ισχυρών Ελλήνων και ξένων σκακιστών τα έτη 1996-2000. Ακόμα υπό την καθοδήγησή του διεξήχθησαν ατομικά πρωταθλήματα Στερεάς Ελλάδος.
Το έργο του και η ανιδιοτελής δράση του , μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τη διάδοση του σκακιού.
 Το Δ.Σ. της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών θέλοντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά του Νίκου Γιαμαρέλλου  στο σκάκι , αποφάσισε τη διοργάνωση Ανοικτού Τουρνουά αφιερωμένο στη μνήμη του.

                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: