Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Δομές πιονιών - Γενικά


Τα πιόνια είναι το πεζικό του στρατού σου και πολεμάνε στην πρώτη γραμμή. Με τις ασπίδες τους σε παράταξη φάλαγγας (το ένα δίπλα στο άλλο) δημιουργούν ένα τείχος μεγάλης ισχύος.  Είναι υπερήφανοι πολεμιστές, προχωράνε μόνο μπροστά και δεν υποχωρούν ποτέ!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πρέπει να σκεφτείτε πάρα πολύ καλά την οποιαδήποτε κίνηση που θα κάνετε με τα πιόνια σας. Λάθη δεν επιτρέπονται αφού δεν υποχωρούν!

Η δομές των πιονιών που δημιουργούνται είναι ο σκελετός πάνω στο οποίο θα στήσετε τα υπόλοιπα κομμάτια σας και το καταφύγιο που θα κρύψετε τον Βασιλιά σας.  Ως εκ τούτου παίζουν αποφασιστικό ρόλο στα σχέδια και στην εξέλιξη της παρτίδας.

Η δομή των πιονιών είναι σημαντικό στρατηγικό στοιχείο και επηρεάζει την άμεσα την κινητικότητα των κομματιών. Μελετώντας και γνωρίζοντας τις τυπικές δομές των πιονιών θα είσαστε σε θέση να φτιάξετε σωστότερα σχέδια και να πάρετε καλύτερες αποφάσεις δουλεύοντας χρησιμοποιώντας τον χρόνο σας σε ένα εφικτό σχέδιο νίκης.

Τέλος η δομή των πιονιών είναι αυτή που πιθανός θα ανακηρύξει τον νικητή στο φινάλε, αφού η προαγωγή πιονιού σε Βασίλισσα είναι ο κυριότερος σκοπός σε αυτό του στάδιο της παρτίδας. Τα σχέδια στο μέσο θα πρέπει να υπολογίζουν πολύ σοβαρά, στο ποια δομή θα έχουν τα πιόνια στο φινάλε και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: