Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη μεταγραφική επιτυχία της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών.


Ο Κώστας Νικολαίδης είναι ο καλύτερος σκακιστής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα τελευταία 25 χρόνια και κατέχει τον τίτλο του Μαιτρ και της Ελληνικής (Ε.Μ.) και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας ( F.M.). Φέτος θα αγωνίζεται με την Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών.

 Αριστερά ο Κώστας Νικολαίδης
δεξιά ο πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. Παναγιώτης Γιαννούτσος.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

   Ο Κώστας  Νικολαίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βασιλικό Ευβοίας. Έμαθε σκάκι σε ηλικία 6 ετών από τον παππού του και έγινε μέλος της Ευβοϊκής  Ένωσης Σκακιστών. 

   Έχει αγωνιστεί με τις εξής ομάδες: Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών, Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών, Σκακιστική Ακαδημία ΔΕΗ Μακεδονίας-Θράκης, Α.Σ. Παπάγου, Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας και από φέτος και πάλι στην Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών. Συμμετέχοντας στα ομαδικά πρωταθλήματα με τις παραπάνω ομάδες, αρκετές φορές έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο αποτέλεσμα στη θέση που αγωνιζόταν.

   Τα σημαντικότερα ατομικά αποτελέσματα που έχει πετύχει είναι τα εξής:
Πρωταθλητής Ελλάδας Νέων κάτω των 17 ετών το 1980 και συμμετοχή στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Δευτεραθλητής  δύο συνεχόμενες φορές στο Πρωτάθλημα Ελλάδας Νέων κάτω των 20 ετών το 1983 και το 1984 και συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα Νέων στη Βαλκανιάδα της Ρουμανίας το 1984.
Πρώτη θέση σε ισοβαθμία σε μεγάλα διεθνή τουρνουά (Άνω Λιόσια 1996, Χανιά 1996, Ν. Ηράκλειο 2007, Μπενιντόρμ Ισπανίας 2009).
Το 2010 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας που διεξήχθη στην Ικαρία.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά τα πραγματοποίησε χωρίς ποτέ να έχει κάποιον προσωπικό προπονητή-αναλυτή αλλά μέσα από την προσωπική του μελέτη και προσπάθεια.

  Σε προπονητικό επίπεδο έχει παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε αρκετούς σκακιστές κυρίως των Αθηνών καθώς επίσης και σε συλλόγους και σε σχολεία.
  Η υψηλότερη διεθνής του αξιολόγηση ήταν 2.383 που την πραγματοποίησε  το 2000.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: