Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ενα πoλύ μικρό αφιέρωμα για τον Ηρακλή Μπασούκο




Στις 18 Αυγούστου 2013 έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός φίλος και ένα από τα πρώτα μέλη της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, ο Ηρακλής Μπασούκος. Διετέλεσε επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.του σωματείου, προσφέροντας σημαντικό έργο στη διάδοση του σκακιού στην περιοχή μας. Υπήρξε ένα από τα βασικότερα στελέχη της αγωνιστικής μας ομάδας τα τελευταία 40 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος ανελλιπώς σε όλα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων και αυτά των ετών 1980 και 1983 κατά τα οποία η ομάδα μας αγωνίστηκε στην Α΄εθνική κατηγορία. Επίσης, συμμετείχε σε πολλά ατομικά, πανελλήνια και διεθνή τουρνουά, σημειώνοντας νίκες επί ισχυρών αντιπάλων,  

Στη μνήμη του θα είναι αφιερωμένο το 10ο Ανοιχτό τουρνουά της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών που θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Τέλος, το Δ.Σ.της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών ευχαριστεί θερμά τους συγγενείς του για την παραχώρηση του σκακιστικού του αρχείου στη βιβλιοθήκη του σωματείου. 


Παρακάτω μερικές φωτογραφίες του και δυο παρτίδες εναντίον δυο πολύ ισχυρών σκακιστών του Μαστροκούκου Γεώργιου που είναι κάτοχος του τίτλου International Master της Fide και του Σιαφάκα Χαράλαμπου.
 

Φωτογραφία απο την απονομή πλακετάς για την προσφορά του στο σύλλογο.


 Φωτογράφια απο τελική κατάταξη από ανοιχτό τουρνούα της ΕΕΣ
 

Φωτογραφία απο το Negrοponte 2010 με νίκη του εναντίον του Μαρινέλου Θεοδώρου  


 Από διασυλλογικούς αγώνες με την ομάδα.
Οι παρτίδες:













Δεν υπάρχουν σχόλια: