Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

1ο Τουρνουά ΜπλιτςΤο 1ο τουρνουά blitz προς τιμήν του Λορέντζο Μαβίλη που διοργάνωσε  ο φιλικός σύλλογος «Άβαξ και Πεσσοί» είχε μεγάλη επιτυχία στο οποίο καλύφθηκαν οι 39 από τις 40 θέσης της προκήρυξης. Είναι κάτι που απουσίαζε από την πόλη μας και χρειαζόταν. 

Εκτός από μέλη του συλλόγου μας, πήραν μέρος στο τουρνουά και από τον άλλον σύλλογο της Χαλκίδας «Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας» καθώς και παίχτες από την Αθήνα. 

Το κλίμα των αγώνων ήταν φιλικό, ευχάριστο και μάθαμε για τον Λορέντζο Μαβίλη, έναν άγνωστο Έλληνα που τόσα έχει να μας διδάξει. Εκτός από δυνατός για την εποχή του Σκακιστής, παράτησε την βουλευτική του έδρα, μάζεψε άντρες για να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Ελλάδας.


Περιμένουμε το επόμενο τουρνουά και ελπίζουμε στην καθιέρωση του….
 

Αγωνιστικά:
Σημαντικές ήταν οι συμμετοχές του Κώστα Νικολαίδη, o ισχυρότερος εν ενεργεία σκακιστής της Εύβοιας, πρωταθλητής (στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα) Ελλάδος για το 2010 και ο Νίκος Σκαλκώτας, πρώην πρωταθλητής Ελλάδος. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Δημήτρη Καφόρου όπου με 2121 έλο είχε πολλές πιθανότητες για την πρώτη θέση.   

Πρώτος βγήκε o FM Κώστας Νικολαΐδης μέλος του συλλόγου μας με 6 ½ βαθμούς. Ισοπαλία έφερε με τον Σεραφείμ Τσουνή 3ο στην τελική κατάταξη.

Δεύτερος ήρθε ο Σκαλκώτας με 6 βαθμούς, δείχνοντας ότι ακόμα είναι δυνατός παίχτης. Το ενδιαφέρον είναι ότι έχασε μόνο από τον Μεταξά Μιλτιάδη, παίχτη μέσης δυναμικότητας (1414) και κέρδισε τον Καφόρο, διεκδικητή της 1ης θέσης.
Μεταξά πέτυχες μεγάλη νίκη.   


Τρίτος ήρθε ο Σεραφείμ Τσουνής με 5 ½ βαθμούς. Πολύ καλή επίδοση και πήρε την μοναδική ισοπαλία που έκανε ο Νικολαίδης.

Τέταρτος ο Καφόρος με 5 βαθμούς, έχασε στου δύο τελευταίους γύρους από τον Νικολαίδη και τον Σκαλκώτα.

Πέμπτος ο Μιλτιάδης Μεταξάς με 1414 έλο έδειξε ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη του επί του Σκαλκώτα.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Βέττας Φώτης ο οποίος ήταν σε άδεια από φαντάρος και έπαιξε πρώτη φορά σε επίσημο τουρνουά και τερμάτισε 9ος!   
Πίσω από την επιτυχία του κρύβεται ο Κοντοχρήστος, ο οποίος τερμάτισε 10ος
Δάσκαλε, ο μαθητής σου σε πέρασε… :)

Για περισσότερα δείτε ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: